Tekst schrijven of nakijken

Tekst schrijven of nakijken

Nu schrijft iedereen tegenwoordig, zult u denken, en niet altijd even goed. Tekst is overal en gaat razendsnel rond. Social media, telefoon en laptop, communicatie is overal en zolang wij elkaar begrijpen…  Dat is zonder meer waar, maar voor teksten die goed geschreven moeten zijn, is meer nodig. Woorden doen ertoe, helemaal wanneer het een juridische tekst moet zijn. De juiste woorden kiezen, deze in de juiste volgorde zetten zodat uw boodschap gaat worden zoals u die bedoelt, technieken van grammatica en stijl: het gaat niet vanzelf. Schrijven is een ambacht. Juridisch schrijven is een specialisme.

Tekstschrijven tekstredactie juridische teksten Westrik Law

In dit relatief onbekende terrein van schrijven, samenstellen of nakijken en verbeteren van uw teksten help ik u graag. Ook kan ik voor uw organisatie schrijf- of spreektrainingen verzorgen. In mijn ruim dertigjarige ervaring als docent in het recht aan de universiteit ben ik geoefend in lesgeven (spreken, een publiek bereiken), in schrijven (artikelen, boeken) en in de begeleiding van andere schrijvers. Sinds 2009 geef ik (academische) schrijfcursussen, waarin alle vereisten en technieken voor helder en aantrekkelijk schrijven aan de orde komen.
Kortom: wilt u de tekst op uw website, uw visitekaartje ‘strak’ hebben? Wilt u begeleiding bij het schrijven van een tekst voor uw website, een artikel of een boek? Advies of begeleiding bij de voorbereiding van presentaties of voordrachten? U krijgt maatwerk. Goed kunnen schrijven is daarbij ook de basis voor spreekvaardigheid. Spreken en schrijven komen dan samen.

Tekstschrijven tekstredactie juridische teksten Westrik Law

Roel Westrik

Concrete problemen blijvend oplossen. Mensen en organisaties helpen met goede en werkbare oplossingen, of met aanzetten daartoe. Praktijkkwesties hoeven niet lang te slepen of ‘onoplosbaar’ te lijken.

Roel Westrik